Zpět na výpis článků12.11.2019Muži A

Rozhovor s trenérem

Pro Českolipský deník poskytl rozhovor trenér družstva mužů J.Javůrek

Lokomotiva má za sebou pekelný víkend. Vrátili jsme se na zem, říká kouč Javůrek

 

/ROZHOVOR/ Náročný program jim nevyšel podle představ. Druholigoví volejbalisté České Lípy absolvovali o posledním víkendu hned čtyři utkání. V sobotu na půdě Brna zářili a připsali do tabulky plný počet bodů, o den později ale vyšla parta trenéra Jana Javůrka v České Třebové naprázdno. „Soupeři jsme vyšli vstříc a to se nám tak úplně nevyplatilo,“ řekl v rozhovoru pro Českolipský Deník trenér Jan Javů

Kdybych vám v pátek řekl, že ze čtyř utkání vytěžíte dvě výhry, bral byste to?
Určitě ne. Jeli jsme prodloužit vítěznou sérii a to se nám nepovedlo. V Brně proti Kometě kluci předvedli to, co měli, sehráli jsme dobrý dvojzápas. O den později nás ale Česká Třebová nemile překvapila. Nastoupili proti nám junioři z Ostravy, někteří z nich už jsou i v extralize. Soupeř byl nad naše síly. 

Jak moc byla znát únava ze soboty?
Projevila se, bylo to vidět. O fyzičce to ale nebylo, tu máme podle mě dobrou. Jen je prostě neskutečně těžké nastoupit ke čtyřem duelům ve dvou dnech. Ani v baráži se tohle neděje. My jsme České Třebové vyšli vstříc kvůli jejich kolizi v zápasech a tento krok se nám úplně nevyplatil. Také jsme si v našich hlavách nedokázali poradit s tím, že proti nám najednou hrál soupeř, který nás přehrával a byl lepší.

Co vám tedy víkend ukázal?

Díky němu jsme si sedli zpátky na zem. Možná je to ale dobře, pořád lepší, než aby to přišlo v baráži.

V sobotu vás čeká další těžký boj v Hronově. Je teď mužstvo zdravě naštvané?
Je. Nedělní prohry jsme si vyříkali a těšíme se na další zápasy. V Hronově máme možnost ukázat, že na čelo tabulky patříme a že šlo v České Třebové o krátký výpadek. Také už se moc těšíme na domácí zápasy.

Lokomotiva je na čele soutěže, z dvanácti kol jich deset vyhrála. Jak start do sezony vidíte?
Jsme první, pro mě jsou dosavadní výkony nad očekávaní. Moc dobře ovšem víme, že není nic hotového. Cíl je vyhrát 2. ligu a postoupit do baráže. Čeká nás ale ještě pořádná porce těžkých zápasů.


Zdroj: https://ceskolipsky.denik.cz/ostatni_region/lokomotiva-ma-za-sebou-pekelny-vikend-vratili-jsme-se-na-zem-rika-kouc-javurek.html